F3M Levstek d.o.o.

Male komunalne čistilne naprave za

naselja

Po meri izdelana biološka čistilna naprava HiPAF s kapaciteto do 3000 oseb (PE). Možna vgradnja za naselja, kampe, hotele, šole, kmetije, ter ostale srednje-velike objekte.

Prednosti

komunalnih čistilnih naprav HiPAF

Zunanjost komunalne čistilne naprave HiPAF od F3M d.o.o.

Narejena po meri

Narejeno po meri glede na obremenitev po pretoku in sestavi, zahtev po kvaliteti čiščenja vode in zahtevnosti terena.

Enostavna vgradnja

Kompaktna struktura minimizira potreben izkop in stroške vgradnje, med tem ko modularna vgradnja omogoča dostop in vgradnjo na prostorsko omejenih mestih.

Zanesljivo obratovanje

HiPAF tehnologija je osnovana na 25-letnih izkušnjah. Unikatna notranja cirkulacija vode omogoča optimizirano čiščenje. Pravokotno oblika HiPAF Midi in HiPAF Modular zmanjšuje mrtve kote. Uporaba visoko kvalitetnih puhal in črpalk poveča zanesljivost čiščenja.

Spreminjajoč pretok in obremenitev

Unikatno načrtovanje regulacije pretoka iz primarne v biološko stopnjo omogoča delovanje čistilne naprave pri spreminjajočem pretoku in obremenitvi. Slednje je idealno za kampe in mesta s sezonskimi obremenitvami.

Energetska učinkovitost

Izmenično delovanje puhal zmanjšuje porabo energije. Puhala HiPAF Compact se lahko napajajo preko sončnih celic. Z uporabo frekvenčne regulacije lahko optimiziramo porabo električne energije.

Enostavno vzdrževanje

Čistilna naprava je brez notranjih mehanski in električnih gibajočih delov. Zračni difuzorji se lahko ločeno izklopijo iz obratovanja in servisirajo z nivoja zemlje brez potrebnega praznjenja čistilne naprave. Primarno in sekundarno blato se zbira na enem mestu za lažje praznjenje.

Popolna dostopnost

Veliki dvižni pokrovi omogočajo dostop do vseh segmentov čistilne naprave za varno, čisto in dostopno vzdrževanje zračnih difuzorjev.

Minimalni vizualni izgled

Podzemna vgradnja lepo sovpada z okolico in omogoča diskretno vgradnjo v turističnih krajih.

Zanesljivost in fleksibilnost

komunalne čistilne naprave HiPAF

Vsaka čistilna naprava vključuje primarno usedanje, biološko stopnjo in naknadno usedanje. Vsi modeli so izdelani iz armirane plastike (GRP) z UV odpornim premazom za podaljšano življenjsko dobo do 25 let. Sistemi so namenjeni za podzemno vgradnjo. Nadzemna vgradnja je možna po posebnem naročilu.

HiPAF kompaktne enote so učinkovite tudi pri sezonskih obremenitvah, kot so hoteli, kampi in restavracije. V primeru višjih obremenitev se lahko dodajo dodatni moduli.

Standardi in skladnost

komunalne čistilne naprave HiPAF

WPL dosega stroge evropske in slovenske okoljske standarde. HiPAF Compact je narejena skladno s standardom SIST EN 12566-3. HiPAF Midi in Modularna sta narejeni skladno s SIST EN 12255-7.

Dosegamo sledečo stopnjo čiščenja: pod BPK5 10 mg/L; pod 10 mg/L suspendirane snovi; pod 2 mg/L amonijevega dušika; pod 20 mg/L skupnega dušika; pod 2 mg/L skupnega fosforja.

Tristopenjski sistem čiščenja

za varno obratovanje komunalne čistilne naprave HiPAF

Vsaka HiPAF naprava vključuje tristopenjski proces: primarno usedanje, biološko stopnja in naknadno usedanje. Segmentirano biološko čiščenje v drugi stopnji odstrani nevarnost neustreznega čiščenja in omogoča učinkovito čiščenje pri spreminjajočih obremenitvah.

1. stopnja

Primarno usedanje

2. stopnja

Biološko čiščenje

3. stopnja

Naknadno usedanje

Notranja konfiguracija

komunalne čistilne naprave HiPAF

Veliki dvižni pokrovi omogočajo dostop do vseh segmentov čistilne naprave. Vsaka biološka cona ima svoj dovod zraka do zračnega difuzorja z možnostjo čiščenja difuzorjev brez zaustavitve delovanja čistilne naprave.

Primarno in sekundarno blato se zbira na enem mestu za lažje praznjenje.

V popolni odsotnosti mehanske in električne opreme znotraj čistilne naprave predstavlja v agresivnem okolju varne in čiste delovne pogoje.

Potek čiščenja vode v komunalni čistilni napravi F3M v bližini Vrhnike.

HiPAF kiosk

komunalne čistilne naprave HiPAF

Vsaka čistilna naprava je opremljena z vodotesnim kioskom, v katerem je vgrajena nadzorna plošča s puhali. Kiosk je akustično izoliran in enostaven za priklop.

Velikostni razredi

komunalnih čistilnih naprav HiPAF

Kompaktna čistilna naprava Compact

10 - 60 oseb

Komunalna srednja čistilna naprava Midi vam dobavi F3M d.o.o.

Srednja čistilna naprava Midi

60 - 250 oseb

Modularna čistilna naprava Modular

250 - 3000 oseb

Dokumentacija

Projektiranje

Sodelujemo s projektanti pri načrtovanju velikosti čistilne naprave in pripravimo grafične predloge.

Vgradnja

Prenesite si navodila za vgradnjo in nas v primeru vprašanj kontaktirajte.

Obratovanje in vzdrževanje

Prenesite si navodila za vgradnjo in nas v primeru vprašanj kontaktirajte.

Reference

75 vrstnih hiš v novem naselju Drenov Grič, Osrednjeslovenska regija