F3M Levstek d.o.o.

Male komunalne čistilne naprave za

hiše

Diamond WPL biološke čistilne naprave za samostojne hiše ali zaselke velikosti do 50 oseb (PE), ki ne smrdijo in se ne mašijo.

Prednosti

malih komunalnih čistilnih naprav Diamond WPL

Mala komunalna čistilna naprava Diamond od uvoznika F3M d.o.o.

Zavzema malo prostora za vgradnjo

Zaradi unikatne oblike obrnjenega stožca (diamant). Hitra in enostavna vgradnja ter priklop le v nekaj urah.

Čistilna naprava se nikoli ne zamaši

Priklopne cevi so premera 110 mm ter v notranjosti ni nobenih cevnih povezav. Optimalno kroženje zraka, aktivnega blata in odpadne vode je zagotovljeno zaradi posebne stožčaste oblike ter zračenja.

Brez neprijetnih vonjav

Stalno prezračevanje čistilne naprave preko zunanjega puhala, kar prepreči nastanek neprijetnih vonjav, zagotovi visok in stabilen učinek čiščenja ter odvoz blata na 3 leta. Delovanje puhala je vezano na alarm.

Čistilno napravo lahko vzdržujete sami

Edina oprema je zunanje puhalo, ki potrebuje letno čiščenje filtra in menjavo membran. Ko zamenjate puhalo z novim in vam odpeljejo blato imate praktično novo čistilno napravo. Čistilna naprava je iz armirane plastike, katere življenjska doba je nad 30 let.

Zanesljivo in priznano delovanje

Visok in stabilen učinek čiščenja za celotno življenjsko dobo čistilne naprave, kar dokazujejo referenčna mesta doma in v tujini. Čistilna naprava je skladna s SIST EN 12566-3 in je označena s CE oznako.

Kako deluje?

mala komunalna čistilna naprava Diamond

1. korak

Odpadna voda priteče v osrednji del tanka (aerobno cono), kjer se izvaja biološko čiščenje odpadne vode.

2. korak

Koničasta oblika tanka in stalni vnos zraka preko zunanjega puhala omogoča a) optimalno prezračenost aerobne cone, kjer aktivno blato (mikroorganizmi) učinkovito čisti odpadno vodo in b) sočasno kroženje vseh snovi, ne da bi potrebovali notranjo črpalko.

3. korak

Osrednja cev omogoča, da se usedlo aktivno blato ponovno vrne v aerobno cono ter tako zaokroži skozi celotni proces čiščenja odpadne vode.

4. korak

V obstranski umirjevalni coni se aktivno blato usede na dno in se loči od čiščene vode, ki preko potopljene cevi prosto odteče v okolje. Čiščena voda je skladna z zakonodajo za izpust v okolje.

Dobava

in cena male komunalne čistilne naprave Diamond

Cena male komunalne čistilne naprave (MKČN) za hiše vključuje celotno čistilno napravo Diamond s puhalom, 3 letni rezervni deli za puhalo, brezplačen ogled terena na željo naročnika, dostava čistilne naprave na lokacijo, zagon, šolanje uporabnikov in vso dokumentacijo. Vse male čistilne naprave Diamond so dobavljive v roku treh tednov na naslov naročnika.

Vgradnja

male komunalne čistilne naprave Diamond

Vgradnja čistilne naprave Diamond je hitra in enostavna zaradi posebne koničaste (diamantne) oblike. Vedno se izvede pod našim nadzorom.

V večini primerov čistilne naprave ni potrebno ob-betonirati.

Zračno puhalo mora biti povezano na enofazni tok (240 V) preko IP65 vodoodporne vtične doze.

Puhalu je priloženo 10 m cevi za zrak, ki povezuje puhalo z zračno blazino v čistilni napravi. Razdalja med puhalom in čistilno napravo je možna do razdalje 30m.

Skladnost in garancija

male komunalne čistilne naprave Diamond

Mala komunalna čistilna naprava (MKČN) Diamond ima kot gradbeni proizvod izvedena vsa testiranja po standardu SIST ISO 12566-3. Testiranje je bilo izvedeno na nemškem inštitutu PIA (nb. 1703).
MKČN Diamond so na seznamu GZS in za njih se lahko pridobi subvencijo na občini ali posojilo na EkoSkladu.
Vsaka MKČN Diamond je označena s CE oznako in letom izdelave čistilne naprave. Ob dobavi se predloži uradno Izjavo o lastnostih.

MKČN Diamond dosega visoke in zanesljive učinke čiščenja pri različnih obratovalnih pogojih. Učinek čiščenja po parametru KPK (kemijska potreba po kisiku) je 91,7 % in po parametru BPK5 (biokemijska potreba po kisiku) 96,8 %. Čistilna naprava je na seznamu ustreznih malih komunalnih čistilnih naprav na GZS.

Za delovanje puhala velja 2 letna garancija. Ohišje čistilne naprave je narejeno iz armirane plastike, katere življenjska doba je najmanj 25 let. Garantiramo učinkovito čiščenje odpadne vode za celotno življenjsko dobo čistilne naprave.

Tabele mer

Tabele prikazujejo obremenitve (izračunane po “British Water – Code of Practice”) ter moč puhala za posamezno velikost.

Prerez male komunalne čistilne naprave Diamond od slovenskega dobavitelja WPL F3M Levstek d.o.o.

Dokumentacija

Projektiranje

Za grafične predloge v .dwg obliki nas kontaktirajte.

Vgradnja

Prenesite si navodila za vgradnjo in nas v primeru vprašanj kontaktirajte.

Obratovanje in vzdrževanje

Prenesite si navodila za vgradnjo in nas v primeru vprašanj kontaktirajte.

Mnenja strank