telTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  facebook 
video play

Prednosti in Način delovanja

Morate očistiti odpadne vode za celo naselje?

wpl

Upravljate penzion, hotel, restavracijo, dom za starejše občane...

in morate očistiti odpadne vode?

 

Rešitev je zanesljiva po meri naročnika izdelana mala čistilna naprava »HiPAF SAF«

mKCN Muljava 35 PE HiPAF

Od posameznih hiš do celih naselij...

 


Prednosti

 

Zakaj izbrati malo čistilno napravo HiPAF sistem SAF?

Čistilna naprava je narejena po meri, da zadosti vsem zahtevam in potrebam naročnika

 • Doseže kvaliteto očiščene vode do: BPK5 10 mg/L; SS 10 mg/L; amonijski dušik pod 5 mg/L (pri terciarnem čiščenju)
 • Uspešno očisti odpadno vodo tudi pri spremenljivih pretokih in obremenitvi z edinstveno reguliranim pretokom iz primarnega usedalnika v biološko stopnjo
 • Zanesljivo in stabilno obratovanje
 • Biološko čiščenje se izvaja na pritrjeni biomasi v zaporedno vezanih conah
 • Brez notranje mehansko & električne opreme (črpalk..)
 • Vsaka biološka cona ima svoj dovod zraka do zračnega difuzorja, ki se lahko dvigne in očisti
 • Pri vzdrževanju prezračevalnega sistema praznjenje čistilne naprave ni potrebno
 • Veliki pokrovi z lahkim sistemom dvigovanja za lažje vzdrževanje čistilne naprave iz nivoja zemlje
 • Sekundarno in primarno blato je shranjeno na enem mestu – primarnem usedalniku
 • Majhna velikost čistilnih naprav, nizki stroški vgradnje, minimalni vizualni vpliv
 • Telemetrijska povezava

Hipaf Mk 3 Lids WPL HiPAF Fast food 


Način delovanja

HiPAF SAF (ang. High Performance Aerated Filter - Submerged Aerated Filter) 

Visoko učinkovita aerobna biološka čistilna naprava z biofiltracijo preko pritrjene biomase. 

Čistilna naprava »HiPAF« združuje kombinacijo čiščenja odpadne vode s pritrjeno in suspendirano biomaso. S to kombinacijo čistilna naprava očisti odpadne vode pod vrednostmi predpisanih meja najbolj zahtevnih okoljskih standardov (vključno pod 5 mg/L amonijskega dušika, kjer je to zahtevano).

Čistilna naprava »HiPAF« sestoji iz 3 modulov: primarni usedalnik, aerobna stopnja in naknadni usedalnik. Odvisno od velikosti se lahko vsi moduli nahajajo v eni kompaktni čistilni napravi ali pa so ločeni kot posamezne enote.

hipaf srednja velikost

Kompaktna čistilna naprava »HiPAF« (srednja vse v enem 60-250 PE).

Opis delovanja čistilne naprave HiPAF

HiPAF Navodila za obratovanje in vzdrzevanje pravokotni jan2013 ver2 01 

Grafični prečni prikaz delovanja čistilne naprave »HiPAF« (srednja) 

 

1. STOPNJA: Primarno usedanje

Primarni usedalnik je narejen skladno s standardom BS6297, ki zagotavlja ustrezni zadrževalni čas, da se pri procesu primarnega usedanja izloči 30 % vhodnega BPK5. Pri čistilnih napravah HiPAF pod 500 PE je shranjevanje blata integrirano v primarnem usedalniku. Primarni usedalnik je opremljen s več pregradami, ki preprečuje plavajočim snovem, da vstopijo v biološko stopnjo čiščenja. Vključuje tudi WPL Ltd. unikatni »feed forward« sistem zračne natege, ki omogoča nižanje nivoja v primarnem usedalniku v času nižjega pretoka dotoka. Na ta način je omogočen dodaten volumen v usedalniku, ki je na razpolago pri povečanem pretoku dotoka.

Primarni usedalni HiPAF

Primarni usedalnik čistilne naprave »HiPAF« v delovanju. Vedno je prisotna večja količina plavajočih snovi (skorja), ki se ob odvozu blata odstrani iz sistema.

 

2. STOPNJA: Biološko čiščenje (sistem SAF)

Po primarnem usedanju se zgornji del odpadne vode prelije v reaktor namenjen aerobnemu biološkemu čiščenju s pomočjo V preliva in preko posebne zračne natege za dodaten pretok v aerobno stopnjo v času nizkega dotoka. Pritrjena biomasa v sistemu za aerobno biološko čiščenje je razdeljena v več segmentov, da omogoča odpadni vodi dober stik z aktivno biomaso. Pretok v segmentih je vedno speljan od dna proti vrhu. Vsak segment za aerobno biološko čiščenje deluje kot »filter«, ki je napolnjen z velikimi plastičnimi nosilnimi elementi ki omogočajo rast biofilma tako za heterotrofne kot avtotrofne mikroorganizme (nitrifikatorje). Proces odstranjevanja ogljikovih spojin in proces nitrifikacije tako deluje stabilno tako pri pod obremenjenosti sistema kot tudi pri kratkotrajni povečani obremenitvi. Zrak za prezračenje biološke stopnje in vračanje odvečne biomase iz naknadnih usedalnikov se vpihuje preko talnih difuzorjev v vsak segment sistema za aerobno biološko čiščenje.

Velika prednost zaporedno vezanih segmentov napolnjenih z nosilnimi elementi je v tem, da čistilna naprava deluje optimalno tudi v času pod obremenjenosti. V času, ko ni dovolj obremenitve (priklop le npr.1/3 celotne obremenitve) je obremenitve v odpadni vodi dovolj le za prve segmente kjer se biofilm optimalno razvije in očisti odpadno vodo do največje možne stopnje. S povečano obremenitvijo se povečuje obremenitev na posamezni naknadni segment, ki se tako obraste z aktivno biomaso ter tako dodatno prispeva k čiščenju odpadne vode. Pri maksimalni obremenitvi, ki je enaka dimenzionirani obremenitvi so tako vsi segmenti porasli z biofilmom.

 

Hipaf SAF   SAF Biozone HiPAF
SAF - aerobna biološka stopnja v tovarni   SAF - aerobna biološka stopnja v obratovanju

Nosilni elementi v aerobni stopnji so nasuti praktično v celotnem volumnu aerobne stopnje (nad 80 % polnitev), ki je ograjeno s posebnimi mrežami za zadrževanje nosilnih elementov.

Aktivna specifična površina nosilnih elementov je 220 m2/m3.

Povratno spiranje biomase iz nosilnih elementov ni potrebno saj je zagotovljen dovolj močan tok zraka, ki pomaga pri luščenju biomase iz preveč obraslih nosilnih elementov. Odvečno aktivno blato se nato usede v naknadnem usedalniku in nato s pomočjo zračne natege vrne v primarno stopnjo. Koncentracija kisika je v začetku aerobne stopnji okoli 4 mg/L, na koncu kjer pa je proces praktično končan pa je koncentracija kisika okoli 7 mg/L.

 

3. STOPNJA: Naknadno usedanje

Po končanem biološkem čiščenju se odpadna voda skupaj z biomaso prelije v naknadni končni usedalnik, kjer se biomasa usede na dno. Usedalnik je opremljen z zračno natego, ki neprestano črpa usedlo blato v primarni usedalnik, kjer se ponovno usede skupaj s primarnim blatom. Bistri iztok pa izteka gravitacijsko v iztočno cev.

 

 

Če vam način čiščenja ni razumljiv...

Pokličite: 041 826 926

Pišite: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

www.bet365.com best odds.

Look revie here - Online betting full information by artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk w.artbetting.net William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes l.artbetting.net full information

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni . Več o piškotkih in možnih nastavitvah >>.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.